Torta alle Nocciole

Ingrediënten:

150 g geroosterde hazelnoten (bij voorkeur Piemonte)

100 g gesmolten boter, 200 g witte basterdsuiker, 200 gram bloem

3 eieren  (gesplitst), 1 citroen, snufje zout, 1-2 theelepels bakpoeder

1 eetlepel olijfolie, 3 eetlepels melk, Boter en bloem voor de vorm

Bereidingswijze:

Rooster de hazelnoten en hak ze fijn*.

Meng in een kom de eieren, zachte boter, suiker, geraspte citroenschillen, bloem en het bakpoeder.

Voeg toe de noten, een eetlepel olijfolie en melk.

Meng alles goed door tot een homogeen mengsel.

Giet het mengsel in een bakblik met hoge zijden en 24 cm diameter en bak bij 210 ° C gedurende ongeveer 35 minuten de Torta alle Nocciole gereed.

Haal de taart uit de oven en laat deze afkoelen, breng de taart op smaak en versier deze met  suiker en gehakte hazelnoten en serveer ‘m met honing.

*(rol de hazelnoten in een theedoek om ze te kunnen ontvellen)

Serveer tip:

Serveer bij de taart een heerlijk glas Bigantino van Ermanno Accornero.

Aanbieding

Tesori Piemontesi € 42,50 € 36,00

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Gastenboek

  • 07-02-2016 - Ik en mijn partner Andries vinden uw wijn Brigantino echt...  lees meer
  • 31-08-2015 - Najaarsbeurs 2015,

    Gisteren 30-8, heb ik op de najaarsbeurs witte wijn...  lees meer
  • 05-04-2015 - Wat leuk om jullie te ontmoeten bij de EKOstore Hilversum....  lees meer
Plaats een bericht

© 2013 - 2017 Barolo & More | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel
Voor een correcte werking maakt deze website gebruik van cookies. Accepteren Meer informatie